11 بهمن 1394 - 7:4 شناسه خبر: 3925 نسخه چاپی

وجود تنها 200 هزار تن سردخانه، برای 4 میلیون تن محصول کشاورزی در استان فارس

وجود تنها 200 هزار تن سردخانه، برای 4 میلیون تن محصول کشاورزی در استان فارس
استاندار فارس در جلسه شورای كشاورزی استان فارس اظهار داشت: نخستین مساله در موضوع کشاورزی مدیریت منابع آب است و باید این منابع به درستی مدیریت شود.به گ ...

استاندار فارس در جلسه شورای كشاورزی استان فارس اظهار داشت: نخستین مساله در موضوع کشاورزی مدیریت منابع آب است و باید این منابع به درستی مدیریت شود.

به گزارش روابط عمومی کانون انجمن های صنایع غذایی ایران به نقل ازایانا، سید محمد علی افشانی گفت: با گلایه از گذشته کاری درست نمی شود و از همین امروز می توان با استفاده از آب و زمین موجود، موجودی آب را افزایش دهیم.

وی همچنین به تصرف و كشت در شیب كوه ها اشاره كرد و افزود: امروز مشکل آب داریم و اگر جلوی تصرفات و كشت ها در شیب كوه ها را نگیریم فردا مشکل خاک نیز خواهیم داشت.

استاندار فارس با اشاره به اینكه مساله مهم امروز جامعه مدیریت منابع آب است اظهار داشت: ما باید به دنبال افزایش راندمان باشیم و این مهم هم به صرف فرمایش و برگزاری جلسات محقق نمی شود و نیاز به طرح های اساسی دارد.

افشانی افزود: آنچه که امروز آماده است و می تواند در زمینه مدیریت منابع آب موثر باشد، کشت گلخانه ای است که مصرف آب کمتر و راندمان بالاتری دارد. در برخی از محصولات گلخانه ای میزان مصرف آب یک سوم و میزان تولید محصولات هم سه برابر می شود كه باید به صورت خاص در این رابطه کار شود.

افشانی خطاب به اعضای شورای كشاورزی استان اظهار داشت: باید 10 سال قبل در حوزه كشاورزی طرحی را آماده می كردند و آبیاری نوین و گلخانه ای جایگزین شیوه فعلی می شد تا از اتلاف منابع آبی جلوگیری به عمل می آمد. امروز هم فقط بیان كلمه كم آبی فایده ای ندارد و باید عملا كار را شروع كنیم و همه را ملزم كنیم که از روش های جدید استفاده نمایند.

استاندار فارس افزود: باید به دنبال وارد کردن تکنولوژی باشیم نه اینکه دنبال وارد كردن محصول باشیم.

وی همچنین از كمبود سردخانه متناسب با تولیدات كشاورزی استان گلایه كرد و اظهار داشت: با وجود تولید حدود 2 میلیون و 800 هزار تن محصولات باغی و یک میلیون تن محصولات دامی كشور در استان فارس سردخانه های موجود در استان جوابگوی كمتر از 200 هزار تن محصولات است که این کمتر از هشت درصد نیاز استان است.

استاندار فارس بر احداث سردخانه های مجهز در استان تاكید كرد و افزود: این سردخانه ها در زمان برداشت محصولات باید بتوانند به کشاورزان کمک کنند و محصولات آنها را در خود جای دهند تا در زمان مناسب که بازار نیاز دارد وارد بازار شود.

استاندار فارس وضعیت كشورهای توسعه یافته را مورد بررسی قرارداد و اظهار داشت: هرچه کشورها توسعه یافته تر باشند، میزان اشتغال در بخش کشاورزی کمتر و در بخش خدمات بیشتر است.

وی گفت: با توجه به اینکه استان فارس منابع فراوانی در زمینه کشاورزی دارد، باید بخش خصوصی ورود پیدا كند و از توان آنها استفاده کنیم.

در این جلسه قاسمی، رییس سازمان جهاد کشاورزی فارس نیز گفت: سالانه 65 هزارتن گوشت قرمز و بیش از 25 درصد محصولات باغی کشور در فارس تولید می شود.

محمد قاسمی با بیان اینکه سرانه تولیدات دامی فارس با افزایش حدود 10 درصد نسبت به سال گذشته بیش از میانگین تولید کشوری است، افزود: فارس همچنین 26 درصد مرکبات کشور و 10 درصد مرکبات جهان را تولید می کند و رکورد عملکرد استان فارس در زمینه مرکبات 135 تن و سرانه مصرف 52 کیلوگرم است که نیاز استان به مرکبات در حدود 234 هزار تن است و سالانه حدود یک میلیون تن مرکبات مازاد نیاز فارس به سایر استان ها صادر می شود.

وی گرایش کشاورزان و باغداران به تولید محصول مکانیزه، آموزش های مروجان کشاورزی و دامپروری و به کارگیری بذر، نهال و سامانه های آبیاری مکانیزه را از مهم ترین عوامل موفقیت بخش کشاورزی و دامی فارس، عنوان کرد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی فارس در سومین جلسه شورای کشاورزی استان گفت: تنوع و گستردگی حیطه وظایف وزارت جهاد کشاورزی و باطبع آن سازمان جهاد کشاورزی فارس از مباحث قبل از تولید تا پس از تولید و در حدود 90 در صد عرصه اراضی می باشد، که بخش کشاورزی 9.5 در صد تولید ناخالص داخلی را به خود اختصاص داده است و سهم کسب و کار کشاورزی از تولید ناخالص ملی 32.6 درصد است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: در سال های گذشته به بهره برداری از آب‌های زیرزمینی و مهارت های کشت دقت کافی نشده است و بزرگ ترین مشکل کشاورزان در شرایط کنونی را ، کمبود آب و یکی از راه کارهای برون رفت از این مشکل را ایجاد شهرک های کشاورزی و مجتمع های گلخانه ای دانست که به این طریق می توان از منابع محدود، بهترین استفاده را کرد و اجرای سیستم های آبیاری تحت فشار یکی از موارد مدیریت منابع آب کشاورزی است و کاهش مصرف آب را همراه با افزایش میزان تولید؛ به همراه خواهد داشت.

وی هدف اصلی تاسیس این شهرك ها را توسعه زیرساخت های بخش كشاورزی دانست و گفت: هدایت فعالیت های كشاورزی و گسترش توسعه زیرساخت های بخش كشاورزی از اهداف مهم تاسیس این شهرك هاست، به طوری كه با ایجاد آن ها می توان میزان تولید محصولات كشاورزی، دامی و منابع طبیعی را با استفاده کمتر از منابع تولید، بالابرد.

قاسمی افزود: جهت بهره وری از آب و مدیریت صحیح آن نیازمند به جهاد گلخانه ای در سطح استان فارس هستیم.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان فارساز رویکرد های این سازمان در بحران کم آبی نیز به تغییر الگوی کشت های بهاره در پاییز، حذف محصولات با آب بری بالا، استفاده از ارقام زودرس، توسعه کشت های نشایی و گلخانه ای و اجرای آبیاری نوین اشاره کرد.